Recept

Nadívaná jehněčí plec

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30915

Ingredience

60 g Cibule
400 g Jehněčí maso mleté
1500 g Jehněčí plec
80 ml Olej stolní
10 g Pažitka
10 g Petržel - nať
50 g Rajčata
30 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 269kJ
2% Sacharidy 6 g
64% Tuky 48 g
21% Sodík 422 mg
112% Bílkoviny 63 g

Nadívaná jehněčí plec postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme od blan, tuku a kousků kostí.

2

1 cibuli, česnek, žampiony očistíme a pokrájíme na drobné kousky.

3

Pažitku a petržel nasekáme na drobné kousky.

4

Pokrájenou zeleninu smícháme s bylinkami, přidáme vejce, strouhanku a mleté maso.

5

Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

6

Podélně rozříznutou plec naplníme nádivkou, dobře zarolujeme a ovážeme nití.

7

Maso osolíme, opepříme a 25 minut smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.

8

Přisypeme zbytek pokrájené cibule, podlijeme vínem.

9

Smažíme 2 minuty a poté vlijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata.

10

Poté zakryjeme poklicí a dusíme 90 minut.

11

Dušenou plec necháme 10 minut odležet, poté nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept