Nadívaná jehněčí plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná jehněčí plec
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Jehněčí maso mleté |
1500 g | Jehněčí plec |
80 ml | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Rajčata |
30 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 262,0mg |
Draslík | 978,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Jehněčí plec, Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Strouhanka, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná jehněčí plec postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme od blan, tuku a kousků kostí. |
2 | 1 cibuli, česnek, žampiony očistíme a pokrájíme na drobné kousky. |
3 | Pažitku a petržel nasekáme na drobné kousky. |
4 | Pokrájenou zeleninu smícháme s bylinkami, přidáme vejce, strouhanku a mleté maso. |
5 | Osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
6 | Podélně rozříznutou plec naplníme nádivkou, dobře zarolujeme a ovážeme nití. |
7 | Maso osolíme, opepříme a 25 minut smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. |
8 | Přisypeme zbytek pokrájené cibule, podlijeme vínem. |
9 | Smažíme 2 minuty a poté vlijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata. |
10 | Poté zakryjeme poklicí a dusíme 90 minut. |
11 | Dušenou plec necháme 10 minut odležet, poté nakrájíme na plátky a servírujeme přelité šťávou. |