Jehněčí kýta vařená ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta vařená ve vývaru
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30916 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
120 g | Cibule |
2 g | Hřebíček |
1500 g | Jehněčí kýta |
200 g | Kedlubna |
500 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
400 g | Pórek |
3 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
4000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hřebíček, Jehněčí kýta, Kedlubna, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta vařená ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Kýtu ovážeme čistou utěrkou, zajistíme nití. |
2 | Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky. |
3 | Zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme 4l vody, přidáme koření a bylinky. |
4 | Uvedeme k varu a vaříme 60 minut. |
5 | Poté přidáme oloupané a pokrájené brambory a vaříme ještě 40 minut. |
6 | Pak vložíme do vývaru kýtu a vaříme 40 minut. |
7 | Uvařené maso pokrájíme na plátky a ihned servírujeme se zeleninou. |