Jehněčí pie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pie
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
1000 g | Jehněčí plec |
270 g | Máslo čerstvé |
290 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 204,9mg |
Draslík | 728,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí plec, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pie postup přípravy receptu:
1 | Z 250g mouky, 200g másla, 2 špetek soli a vejce vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu. |
2 | Cibuli a petržel pokrájíme. |
3 | Maso nakrájíme na 2cm velké kousky. |
4 | Olej necháme rozehřát, maso na něm osmažíme společně s hrstí pokrájené cibule. |
5 | Osolíme a opepříme a necháme smažit 20 minut. |
6 | Přilijeme vývar a přiklopené dusíme dalších 25 minut. |
7 | Maso a cibuli vyjmeme a omáčku zahustíme zbylou moukou a máslem. |
8 | Za stálého míchání necháme 5 minut povařit, poté odstavíme. |
9 | Zapékací formu naplníme masem a cibulí, zalijeme omáčkou a formu překryjeme plátem těsta. |
10 | Vprostřed vykrojíme do těsta kolečko, kterým bude unikat pára. |
11 | Potřeme vaječným bílkem. |
12 | Pečeme 40 minut při 190°C. |
13 | Vhodnou přílohou je vařená rýže. |