Grilovací mix - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovací mix
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30918 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
500 g | Jehněčí plec |
300 g | Ledvinky jehněčí |
500 g | Lilek |
50 ml | Olej stolní |
3 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
2 špetka | Rozmarýn čerstvý |
3 špetka | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 228,2mg |
Draslík | 853,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí plec, Lilek, Olej stolní, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ledvinky jehněčí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovací mix postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a pokrájíme na menší kousky, přimícháme jednu pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. |
2 | Necháme marinovat 60 minut. |
3 | Slaninu pokrájíme na proužky, marinované maso napichujeme na špejle, prokládáme slaninou. |
4 | Zbytek zeleniny očistíme, rajčata a cibuli rozpůlíme, lilky pokrájíme na silnější plátky. |
5 | Zeleninu osolíme a opepříme a dáme na gril společně se špízy. |
6 | Špízy grilujeme pět minut z každé strany, zeleninu deset, rajčata neotáčíme. |