Žebírka ve woku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka ve woku
Žebírka ve woku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Koření pěti vůní |
15 g | Maizena - kukuřičný škrob |
30 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřová žebra |
Na marinádu | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Omáčky |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 604,5mg |
Vláknina | 798,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl, Vepřová žebra, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčky, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka ve woku postup přípravy receptu:
1 | Ve woku osmažíme 5 minut nasucho kuličky pepře a sůl, aby sůl získala barvu, a potom je rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme k němu i směs pěti koření. |
2 | Smícháme suroviny na marinádu a odložíme je stranou. Žebírka nasekáme na menší kousky, potřeme kořenící směsí a potom je obalíme v marinádě. Vložíme je do chladničky a necháme přes noc marinovat. |
3 | Marinádu z žebírek oklepeme a žebírka obalíme v maizeně. Wok zpola naplníme olejem a postupně v něm žebírka smažíme asi 5 minut. Potom je vyjmeme a osmažíme ještě jednou — tentokrát dokřupava a dozlatohněda. |
4 | Necháme je okapat na savém papíře, posypeme zbytkem koření a podáváme. |