Ravioly se smržovou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly se smržovou smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3092 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Smrže sušené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Ravioli |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 150,8mg |
Draslík | 514,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Smrže sušené, Těstoviny Ravioli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly se smržovou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Sušené smrže necháme nabobtnat ve vlažné vodě. Ravioly uvaříme v osolené vodě al dente. |
2 | Mezitím rozpálíme máslo a orestujeme na něm nasekanou šalotku. Přidáme najemno nasekané žampiony a podusíme. Poté přilijeme výluh ze smržů a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu a smrže a zvolna ještě asi 5minut provaříme. Omáčku ochutíme pepřem. |
3 | Ravioly scedíme a podáváme přelité omáčkou. |