Jednoduchý recept

Ravioly se smržovou smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Ravioly se smržovou smetanou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3092
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 ks Šalotka
100 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Smrže sušené
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Ravioli
6 polévková lžíce Víno bílé
2 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 799kJ
12% Sacharidy 42 g
27% Tuky 21 g
29% Sodík 581 mg
32% Bílkoviny 18 g

Ravioly se smržovou smetanou postup přípravy receptu:

1

Sušené smrže necháme nabobtnat ve vlažné vodě. Ravioly uvaříme v osolené vodě al dente.

2

Mezitím rozpálíme máslo a orestujeme na něm nasekanou šalotku. Přidáme najemno nasekané žampiony a podusíme. Poté přilijeme výluh ze smržů a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu a smrže a zvolna ještě asi 5minut provaříme. Omáčku ochutíme pepřem.

3

Ravioly scedíme a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept