Recept

Hovězí maso v provensálské omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 30920

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
180 g Cibule
1100 g Hovězí plec
300 g Lilek
80 ml Olej olivový
100 g Olivy zelené
560 g Paprika červená
3 špetka Pepř černý mletý
60 ml Protlak rajčatový
200 g Rajčata
3 špetka Sůl
200 ml Víno růžové
1200 ml Vývar telecí
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 541kJ
6% Sacharidy 20 g
43% Tuky 32 g
38% Sodík 754 mg
98% Bílkoviny 55 g

Hovězí maso v provensálské omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky a 20 minut jej smažíme na rozpáleném oleji. Papriky a cibuli očistíme a pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobnější kousky, rajčata a lilek pokrájíme na plátky.

2

Osmažené maso vyjmeme z pánve, dáme do ní pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, přidáme papriky a lilek a smažíme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata, protlak, maso, česnek, svazek bylin, víno a 1 l vývaru. Zakryté dusíme 2 hodiny.

3

Maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Olivy rozmixujeme a vzniklou kaši přidáme do omáčky. Vyjmeme svazek bylin. Necháme 5 minut povařit, do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept