Hovězí maso v provensálské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v provensálské omáčce
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
5 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
1100 g | Hovězí plec |
300 g | Lilek |
80 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy zelené |
560 g | Paprika červená |
3 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
200 ml | Víno růžové |
1200 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí plec, Lilek, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Víno růžové, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v provensálské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky a 20 minut jej smažíme na rozpáleném oleji. Papriky a cibuli očistíme a pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobnější kousky, rajčata a lilek pokrájíme na plátky. |
2 | Osmažené maso vyjmeme z pánve, dáme do ní pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, přidáme papriky a lilek a smažíme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata, protlak, maso, česnek, svazek bylin, víno a 1 l vývaru. Zakryté dusíme 2 hodiny. |
3 | Maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Olivy rozmixujeme a vzniklou kaši přidáme do omáčky. Vyjmeme svazek bylin. Necháme 5 minut povařit, do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.