Recept

Zeleninová polévka s chřestem a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30921
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
150 g Chřest sterilovaný
2 ks Cibule
100 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,4 cl Sherry brandy
200 g Štěrbák zahradní
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 599kJ
13% Sacharidy 48 g
246% Tuky 185 g
47% Sodík 944 mg
39% Bílkoviny 22 g

Zeleninová polévka s chřestem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Nakládaný chřest scedíme a necháme odkapat. Petržel kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Krůtí prsa s vepřovou šunkou nakrájíme na malé kostičky. Štěrbák omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci na másle maso se šunkou a vlašské ořechy orestujeme dozlatova, přimícháme bílý pepř, sůl a 1 špetku chilli.

3

Přilijeme 1 litrem zeleninového bujonu, přilijeme 0.4 cl Sherry brandy a vaříme při mírné teplotě 5 minut.

4

V pánvi si rozpustíme bylinkové máslo a cibuli se salátem krátce asi 2 minuty podusíme, pak zeleninu přidáme do bujonu a pomalu vše vaříme jen 2-3 minuty.

5

Polévku dosolíme podle chuti, přidáme chřest, petrželku, necháme přejít varem a podáváme.

6

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

7

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

8

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

9

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

10

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

11

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept