Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30922

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
180 g Cibule
200 g Cibule perlová
1100 g Hovězí plec
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
1000 ml Víno červené
600 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
6% Sacharidy 22 g
48% Tuky 36 g
26% Sodík 512 mg
98% Bílkoviny 55 g

Burgundské hovězí postup přípravy receptu:

1

Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme společně s masem na 2 cm velké kousky. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek a necháme marinovat 24 hodin v chladu.

2

30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.

3

Marinádu uvedeme k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme ji k masu a zelenině. Přidáme bylinky, 400 ml vývaru, sůl a pepř a zakryté dusíme 120 minut.

4

Maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Cibulky uvaříme ve vroucí vodě. Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, spaříme ve vroucí vodě a spolu s cibulkou přimícháme do omáčky.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept