Oháňka na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 255 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oháňka na víně
Celkový čas: | 255 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 230 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
180 g | Cibule |
1100 g | Hovězí oháňka |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
1000 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 257,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hovězí oháňka, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oháňka na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky, smícháme s pokrájenou cibulí a mrkví. Přidáme svazek bylin, vše zalijeme vínem a necháme zakryté fólií marinovat přes noc. |
2 | 30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut. |
3 | Z marinády vyjmeme bylinky, uvedeme ji k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme k masu a zelenině. Přidáme bylinky, vývar, sůl a pepř a zakryté dusíme 180 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory či těstoviny.