Hovězí se solí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí se solí
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 195 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
160 g | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
1500 g | Hovězí kýta |
1000 g | Hovězí plec |
2 g | Hřebíček |
200 g | Kedlubna |
400 g | Kosti hovězí morkové |
300 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý celý |
400 g | Pórek |
20 g | Sůl |
3000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 271,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Hovězí plec, Hřebíček, Kedlubna, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Celer - nať, Kosti hovězí morkové, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí se solí postup přípravy receptu:
1 | Maso zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. |
2 | Přidáme morkové kosti a vaříme dalších 30 minut. |
3 | Cibuli a česnek oloupeme a přidáme s pokrájeným pórkem k vařícímu se masu. |
4 | Přidáme oloupané a rozčtvrcené kedlubny, pokrájenou celerovou nať, svazek bylin a koření. |
5 | Přisypeme sůl a uvedeme k varu. |
6 | Vaříme 135 minut. |
7 | Maso servírujeme s povařenou zeleninou a trochou vývaru. |