Pórková polévka studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka studená
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30925 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 g | Sůl |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 713,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka studená postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a 3 větší pórky na kolečka nakrájené a cca 10 minut pomalu opékáme, až změknou, ale nezmění barvu. |
2 | Přidáme na kostičky nakrájené brambory, vývar, sůl, pepř a pod pokličkou cca 20 minut pomalu vaříme do měkka. |
3 | Polévku rozmixujeme a necháme vychladit. |
4 | Před podáváním vmícháme do polévky smetanu, můžeme rozředit trochou mléka, pokud je moc hustá. Na talíři zdobíme čerstvou nasekanou pažitkou. |