Hovězí vařené na niti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vařené na niti
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
90 g | Celer - nať |
180 g | Cibule |
1200 g | Hovězí svíčková |
2 g | Hřebíček |
180 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý celý |
200 g | Pórek |
20 g | Sůl |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 812,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Hřebíček, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vařené na niti postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kousky. |
2 | Přisypeme koření a přidáme bylinky. |
3 | Zalijeme vodou a přisypeme sůl. |
4 | Uvedeme k varu a vaříme 50 minut. |
5 | Poté vložíme maso na jednom konci pevně ovázaném nití. |
6 | Zavěsíme na vařečku položenou přes hrnec. |
7 | Vaříme 20 minut. |
8 | Vařené maso servírujeme pokrájené na plátky s oblohou z vařené zeleniny. |