Recept

Telecí v zeleninové omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30927

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
180 g Cibule
200 g Cibule perlová
40 ml Citronová šťáva
30 g Cukr moučkový
2 g Hřebíček
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Mrkev kořen
130 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý celý
6 g Petržel - nať
200 g Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
6 špetka Sůl
1300 g Telecí plec
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1900 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
8% Sacharidy 30 g
132% Tuky 99 g
23% Sodík 469 mg
88% Bílkoviny 49 g

Telecí v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.

2

Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.

3

Vaříme 15 minut.

4

Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky.

5

Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu.

6

Osolíme a vaříme dalších 90 minut.

7

Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli.

8

Povaříme 20 minut.

9

Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.

10

Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev.

11

Přimícháme smetanu a žloutek.

12

Přisypeme cibulky a žampiony.

13

Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept