Telecí v zeleninové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí v zeleninové omáčce
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30927 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
180 g | Cibule |
200 g | Cibule perlová |
40 ml | Citronová šťáva |
30 g | Cukr moučkový |
2 g | Hřebíček |
130 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
6 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 špetka | Sůl |
1300 g | Telecí plec |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1900 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 287,4mg |
Draslík | 940,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hřebíček, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule perlová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké. |
2 | Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. |
3 | Vaříme 15 minut. |
4 | Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky. |
5 | Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu. |
6 | Osolíme a vaříme dalších 90 minut. |
7 | Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli. |
8 | Povaříme 20 minut. |
9 | Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. |
10 | Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev. |
11 | Přimícháme smetanu a žloutek. |
12 | Přisypeme cibulky a žampiony. |
13 | Servírujeme posypané sekanou petrželí. |