Studená polévka tzatziki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka tzatziki
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30929 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
18 g | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Máta sušená |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 479,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máta sušená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka tzatziki postup přípravy receptu:
1 | Vodu rozmixujeme s jogurtem, čtvrtinou semen zbavené a na kostičky nakrájené okurky, se čtyřmi nahrubo nasekanými stroužky česneku, olejem, octem,sušenou mátou, solí a pepřem. |
2 | Nalijeme do mísy a přidáme zbytek nakrájené okurky a necháme vychladit. |
3 | Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a lístky čerstvé máty. |