Tuňáková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3093 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
150 g | Mušle v nálevu |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
325 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 35,6mg |
Draslík | 470,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 479,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle v nálevu, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňáková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na rozpáleném oleji orestujeme nasekaný česnek, přidáme rajčata a asi 5 minut podusíme. |
3 | Poté přidáme mušle, tuňáka a trochu nálevu z mušlí. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem a přimícháme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Omáčka je vhodná ke špagetám či makaronům.