Recept

Telecí plec v zeleninové omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30930
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
400 g Chřest bílý
120 g Cibule
700 ml Hovězí vývar základní
40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
1 ks Pažitka
3 špetka Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
200 g Rajčata
3 špetka Sůl
1300 g Telecí plec
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 550kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 14 g
32% Sodík 631 mg
89% Bílkoviny 50 g

Telecí plec v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.

2

Rajčata a česnek oloupeme, rajčata pokrájíme na kostičky.

3

Chřest uvaříme a dáme stranou.

4

Žampiony pokrájíme na plátky a necháme 5 minut osmahnout na rozpáleném másle.

5

Maso osmahneme na rozpáleném oleji po dobu 20 minut.

6

Přidáme cibuli a smažíme dalších 5 minut.

7

Přisypeme mouku a dobře promícháme, povaříme dalších 5 minut.

8

Zalijeme vývarem, přidáme svazek bylin, rajčata, česnek a protlak.

9

Vše osolíme a opepříme.

10

Uvedeme k varu a dusíme 90 minut.

11

Do omáčky přidáme žampiony a chřest nakrájený na menší kousky.

12

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept