Telecí plec v zeleninové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec v zeleninové omáčce
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30930 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Chřest bílý |
120 g | Cibule |
700 ml | Hovězí vývar základní |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 ks | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
1300 g | Telecí plec |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 186,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej arašídový (podzemnicový), Pažitka, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké. |
2 | Rajčata a česnek oloupeme, rajčata pokrájíme na kostičky. |
3 | Chřest uvaříme a dáme stranou. |
4 | Žampiony pokrájíme na plátky a necháme 5 minut osmahnout na rozpáleném másle. |
5 | Maso osmahneme na rozpáleném oleji po dobu 20 minut. |
6 | Přidáme cibuli a smažíme dalších 5 minut. |
7 | Přisypeme mouku a dobře promícháme, povaříme dalších 5 minut. |
8 | Zalijeme vývarem, přidáme svazek bylin, rajčata, česnek a protlak. |
9 | Vše osolíme a opepříme. |
10 | Uvedeme k varu a dusíme 90 minut. |
11 | Do omáčky přidáme žampiony a chřest nakrájený na menší kousky. |
12 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |