Ražniči z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z hovězího masa
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bazalka |
200 g | Cibule |
1500 g | Hovězí plec |
1 špetka | Majoránka |
100 ml | Olej olivový |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 999,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hovězí plec, Majoránka, Šalotka, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a papriky pokrájíme na větší kousky. |
2 | Šalotku nakrájíme na drobné kousky. |
3 | Maso, olej, zeleninu a bylinky smícháme dohromady, mísu zakryjeme fólií a necháme marinovat přes noc v chladničce. |
4 | Kousky marinovaného masa a zeleniny napichujeme na špejle a špízy necháme grilovat 3 minuty z každé strany. |