Burgundské fondue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundské fondue
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30932 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1500 g | Hovězí plec |
1000 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 312,4mg |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 906,5mg |
Vláknina | 61,5mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí plec, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundské fondue postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme a zbavíme tuku, pokrájíme na kostky o velikosti 2x2 cm veliké, osolíme a opepříme. |
2 | Nádobu na fondue vytřeme rozkrojeným česnekem a naplníme olejem. |
3 | Nádobu přendáme na ohřívač. |
4 | Stolovníci si opékají v oleji jednotlivá sousta dle své libosti. |