Jednoduchý recept

Borůvková polévka s červeným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30935
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

250 g Borůvky
70 g Cukr krupice
350 ml Džus jeřabinový
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
1 ks Skořice celá
125 ml Smetana sladká 12%
250 ml Víno červené
3 polévková lžíce Voda pitná
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 371kJ
14% Sacharidy 50 g
14% Tuky 10 g
2% Sodík 42 mg
4% Bílkoviny 2 g

Borůvková polévka s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.

2

Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.

3

Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.

4

Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.

5

Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.

Poznámka

Cukru může být i 100 g, podle chuti. Víno volíme spíše těžší červené. Borůvky můžeme také nahradit višněmi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept