Játra na benátský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra na benátský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Játra telecí |
50 ml | Koňak Armaňak |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
1% Sacharidy 5 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 156 mg
53% Bílkoviny 30 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 511,0mg |
Draslík | 480,4mg |
Vláknina | 26,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra na benátský způsob postup přípravy receptu:
1 | Játra osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném másle s olejem. |
2 | Přidáme pokrájenou cibuli, necháme chvíli smažit, poté podlijeme vínem a koňakem. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |