Recept

Telecí řízky na víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30939

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
1020 g Telecí kýta
100 ml Víno bílé
80 ml Vývar telecí
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 595kJ
1% Sacharidy 4 g
29% Tuky 22 g
12% Sodík 243 mg
66% Bílkoviny 37 g

Telecí řízky na víně postup přípravy receptu:

1

Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě. Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle. Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé. Maso vyjmeme z pánve.

2

Na pánev přidáme pokrájenou šalotku, povaříme 2 minuty. Poté podlijeme vínem, vývarem, povaříme 3 minuty a přilijeme smetanu. Uvedeme k varu a povaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept