Telecí řízky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky na víně
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 špetka | Sůl |
1020 g | Telecí kýta |
100 ml | Víno bílé |
80 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 162,6mg |
Draslík | 682,2mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě. Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle. Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé. Maso vyjmeme z pánve. |
2 | Na pánev přidáme pokrájenou šalotku, povaříme 2 minuty. Poté podlijeme vínem, vývarem, povaříme 3 minuty a přilijeme smetanu. Uvedeme k varu a povaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme. |