Telecí řízky s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s vinnou omáčkou
Telecí řízky s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 špetka | Sůl |
1020 g | Telecí kýta |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 165,9mg |
Draslík | 677,5mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě. |
2 | Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle. |
3 | Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé. |
4 | Maso vyjmeme z pánve. |
5 | Na pánev přidáme pokrájenou šalotku, povaříme 2 minuty. |
6 | Poté podlijeme vínem, povaříme 3 minuty a přilijeme smetanu. |