Přírodní telecí plátek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní telecí plátek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
1020 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 346kJ
0% Sacharidy 0 g
25% Tuky 19 g
11% Sodík 223 mg
64% Bílkoviny 36 g
Uhlovodany | 97,2mg |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 625,8mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní telecí plátek postup přípravy receptu:
1 | Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě. |
2 | Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle. |
3 | Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé. |
4 | Vhodnou přílohou je vařená rýže či rýžový pilaf. |