Hovězí pečeně s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30943 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Hovězí svíčková |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 166,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej arašídový (podzemnicový), Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Pečeme při 230 °C 15 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 45 minut. |
2 | Pečeni vyjmeme z trouby a zakryjeme alobalem. Do pekáče přilijeme vývar, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 5 minut. Poté osolíme, opepříme a přimícháme máslo. |
3 | Plátky masa servírujeme s omáčkou. |