Yorkshirský pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Yorkshirský pudink
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30944 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 ml | Hovězí vývar základní |
130 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 344,1mg |
---|---|
Cholesterol | 156,2mg |
Draslík | 45,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Yorkshirský pudink postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s moukou, přilijeme mléko, vývar a 100g rozpuštěného másla. |
2 | Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. |
3 | Zapékací formu vytřeme máslem, nalijeme do ní těsto a dáme péct při 220°C na 35 minut. |
4 | Servírujeme nakrájené lžící na menší kousky. |
5 | Yorkshirský pudink je vhodnou přílohou k pečenému masu. |