Recept

Studená jablečná polévka s kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30945

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
750 g Jablka
100 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kari koření
100 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
900 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Chutney mangové

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 964kJ
10% Sacharidy 36 g
12% Tuky 9 g
41% Sodík 816 mg
10% Bílkoviny 5 g

Studená jablečná polévka s kari postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme.

2

Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme.

3

Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme.

4

Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty.

Poznámka

Mangové chutney viz. další recept.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept