Studená jablečná polévka s kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená jablečná polévka s kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30945 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
750 g | Jablka |
100 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kari koření |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
100 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
900 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Chutney mangové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 10,4mg |
Draslík | 401,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Jablka, Kari koření, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Chutney mangové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená jablečná polévka s kari postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme. |
2 | Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme. |
3 | Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme. |
4 | Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty. |
Poznámka
Mangové chutney viz. další recept.