Středně propečený steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středně propečený steak
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 22 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
360 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
30 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 645kJ
0% Sacharidy 0 g
63% Tuky 47 g
6% Sodík 116 mg
92% Bílkoviny 52 g
Uhlovodany | 97,2mg |
---|---|
Cholesterol | 216,0mg |
Draslík | 1,9mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středně propečený steak postup přípravy receptu:
1 | Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě. |
2 | Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném oleji s máslem. |
3 | Smažíme 7 minut z každé strany. |