Rajčatový dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový dresink
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3095 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
75 ml | Olej olivový |
6 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 192g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 9g |
Vláknina | 120g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 591,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Kapary sterilované, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový dresink postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozmixujeme s česnekem, kapary a vypeckovanými olivami. Poté přidáme olej a balzamico a vše promícháme v hladkou pastu. Ochutíme pepřem a osladíme. |
2 | Dresink je vhodný k listovým a zeleninovým salátům. |