Pečivový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečivový pudink
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30953 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
400 g | Chléb pšeničný (bílý) |
30 g | Citronová kůra |
140 g | Cukr krupice |
750 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 264,1mg |
Draslík | 190,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citronová kůra, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečivový pudink postup přípravy receptu:
1 | Chleba pokrájíme na tenčí nudličky a vyskládáme jimi zapékací formu. |
2 | Do mléka přimícháme kůru, rozkrojený vanilkový lusk, cukr a vejce. |
3 | Směsí zalijeme chlebem vyloženou formu. |
4 | Pečeme 40 minut při 155°C. |