Kompotové broskve s křenovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompotové broskve s křenovou pěnou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30954 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 ks | Broskve |
0,5 polévková lžíce | Křen |
160 g | Lučina smetanový sýr |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 690,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kompotové broskve s křenovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Půlky broskví vyjmeme z nálevu a necháme dobře okapat. V misce rozšleháme se lžící smetany lučinu, jemně nastrouhaný křen přimícháme k sýru a směs osolíme špetkou soli. |
2 | Zbylou smetanu dobře rozšleháme dopevna a vmícháme do lučiny. Pěnou plníme okapané broskve. |
Poznámka
Jako ozdobu můžeme použít půlky vlašských ořechů.