Špagety s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s plody moře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30955 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
800 g | Humr |
2000 g | Mušle slávky |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
60 g | Šalotka |
250 g | Špagety |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 330,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Humr, Mušle slávky, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Škeble dobře omyjeme, necháme chvíli osmahnout na rozpálené pánvi dokud se neotevřou. |
2 | Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme stranou. |
3 | Humry uvaříme ve vroucí osolené vodě. |
4 | Pokrájený česnek a šalotku osmahneme na rozpáleném oleji. |
5 | Přidáme pokrájená rajčata, osolíme a opepříme. |
6 | Dusíme do změknutí. |
7 | Špagety uvaříme dle návodu výrobce. |
8 | Dušená rajčata zamícháme společně s masem ze škeblí a humrů do špaget. |
9 | Osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme. |