Parmice v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice v páře
Parmice v páře
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 30956 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cibulka jarní |
60 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Parmice |
5 g | Sůl |
15 g | Zázvor celý |
15 g | Koriandr čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Parmice, Sůl, Zázvor celý, Koriandr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice v páře postup přípravy receptu:
1 | Do ryby uděláme zářezy a zevnitř i zvenku potřeme solí, olejem a sójovou omáčkou. Přikryjeme ji a necháme 30 minut odpočívat. |
2 | Na pečící papír rozložíme jarní cibulku, mrkev a zázvor, navrch položíme rybu, posypeme ji zbytkem zeleniny a zázvorem. Papír lehce zabalíme a rybu položíme na bambusový pařák ve woku, který podlijeme vodou. Zakryjeme jej poklicí. |
3 | Rybu podusíme 20 minut v páře, dokud není maso hotové. Do menšího hrnce nalijeme sezamový olej a zahřejeme jej. Parmici s ním pokapeme a ozdobíme ji koriandrem. |