Rýže po kantonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže po kantonsku
Rýže po kantonsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30961 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Cibule |
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 251,6mg |
Draslík | 246,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže po kantonsku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, pórek a zázvor oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | 40ml oleje rozpálíme a usmažíme na něm omeletu z rozšlehaným vajec. |
3 | Vystydlou omeletu pokrájíme na nudličky, smícháme s pokrájenou šunkou. |
4 | Na zbytku oleje osmažíme pokrájenou cibuli, zázvor, pórek, omeletu, šunku a hrášek. |
5 | Poté přisypeme vařenou rýži, sůl a pepř. |
6 | Necháme 10 minut smažit a poté servírujeme. |