Salát z drůbežích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z drůbežích jater
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30970 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
400 g | Játra drůbeží |
100 ml | Ocet rýžový |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1000 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 7,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,9mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Ocet rýžový , Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z drůbežích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra pokrájíme na větší kousky, orestujeme 3 minuty na rozpáleném oleji. |
2 | Přilijeme 50ml octa z cherry a restujeme ještě 1 minutu. |
3 | Špenát omyjeme a naskládáme na servírovací talíř. |
4 | Polijeme zbytkem octa. |
5 | Poklademe restovanými játry a kousky rajčat. |
6 | Osolíme a opepříme. |