Recept

Kuřecí rizoto na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 30971
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
250 g Rýže Arborio
8 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
20 g Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
8 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,254 kcal
Kilojoule 5 245kJ
17% Sacharidy 60 g
82% Tuky 62 g
102% Sodík 2 g
106% Bílkoviny 60 g

Kuřecí rizoto na víně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme a opepříme, vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, vmícháme prolisovaný česnek a tymián, zakryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin uležet.

2

Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi 10 minut z každé strany dozlatova, vyjmeme na prkénko a nakrájíme na proužky.

3

Mezitím v hrnci osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme rýži, zmírníme oheň a 2 minuty restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až se víno vyvaří. Stále mícháme a po naběračkách přiléváme vývar, vždy počkáme, až se vyvaří a přilijeme další. Rýže je hotová, když je vláčná a krémová. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný parmezán a podáváme s proužky kuřecího masa ozdobené snítkou tymiánu.

Poznámka

+ 6 hodin na marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept