Zajíc po královsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 330 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc po královsku
Celkový čas: | 330 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 160 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
120 g | Cibule |
1 špetka | Hřebíček |
2 g | Jalovec |
100 g | Játra kachní |
100 g | Játra kuřecí |
100 g | Játra zaječí |
30 ml | Koňak Armaňak |
30 g | Máslo čerstvé |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 ml | Ocet vinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová krkovička |
150 g | Vepřová plec |
1550 ml | Víno červené |
700 ml | Vývar telecí |
2500 g | Zaječí maso |
1 špetka | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 295,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Játra kachní, Játra kuřecí, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno červené, Zaječí maso, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jalovec, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra zaječí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc po královsku postup přípravy receptu:
1 | Zajíce vykostíme, osolíme, opepříme a dáme stranou. |
2 | Zaječí maso, srdce, játra, krkovičku a drůběží játra smícháme, osolíme, opepříme a přidáme hřebíček, zázvor, tymián, 2 kuličky jalovce a muškátový oříšek. |
3 | Zalijeme 50ml vína a 30ml koňaku a necháme marinovat přes noc. |
4 | Marinovanou směs umeleme, smícháme s marinádou, vejcem a moukou. |
5 | Vzniklou nádivkou naplníme zajíce, přidáme kachní játra. Zajíce dobře zašijeme a přendáme do pekáče. |
6 | Přisypeme pokrájenou zeleninu, zbytek koření, podlijeme zbytkem vína a octem. |
7 | Vše necháme marinovat 120 minut. |
8 | Marinovanou roládu a zeleninu necháme osmahnout 20 minut na rozpálené pánvi. |
9 | Marinádu 5 minut povaříme a poté přilijeme k osmažené roládě a zelenině. |
10 | Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a dusíme 150 minut. Poté maso vyjmeme. |
11 | Rozpuštěné máslo smícháme s moukou a směsí zahustíme omáčku. |
12 | Roládu servírujeme pokrájenou na plátky, přelitou omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory či dušený celer.