Slepičí ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí ragú
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30978 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
160 g | Kedlubna |
40 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1500 g | Pórek |
500 g | Slepice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
450 ml | Vývar slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 253,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Pažitka, Slepice, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí ragú postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu omyjme, očistíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Přendáme do hrnce, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky. |
3 | Vše podlijeme vývarem a vínem a přiklopené vaříme 90 minut. |
4 | Uvařenou zeleninu vyjmeme z vývaru, rozmixujeme a vrátíme zpět. |
5 | Houby pokrájíme a orestujeme na rozpáleném másle a přidáme do omáčky. |
6 | Smetanu smícháme se žloutky, dobře rozmícháme a opatrně zamícháme do omáčky. |