Předkrm ze zbytků telecí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Předkrm ze zbytků telecí pečeně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3098 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí kýta |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 432,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kapary sterilované, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Předkrm ze zbytků telecí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce. |
2 | Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přilijeme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké. |
3 | Předkrm podáváme v malých předkrmových miskách. |
Poznámka
Jako přílohu dáme topinky z bílého chleba. Maso můžeme použít ze zbytku pečeně.