Pikantní křepelky s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní křepelky s paprikou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30982 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
4 g | Kerblík |
4 ks | Křepelka |
40 ml | Olej olivový |
140 g | Paprika červená |
140 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
20 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 108,4mg |
Draslík | 744,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kerblík, Křepelka, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní křepelky s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme dle návodu. |
2 | Křepelky osolíme, opepříme, obalíme slaninou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Papriky vymyjeme a vydlabeme vnitřky. |
4 | Uvařenou rýži smícháme se sekanými bylinkami, osolíme, opepříme a smícháme s tukem ze smažení masa. |
5 | Do každé papriky dáme jednu křepelku naplněnou trochou bylinkové rýže, zabalíme do alobalu a pečeme při 225°C 40 minut. |
6 | Rajčata pokrájíme, smícháme s olejem, sekanou cibulí a česnekem a zbytkem koření. |
7 | Osolíme a opepříme. |
8 | Směs necháme vařit do změknutí cca 15 minut. |
9 | Maso servírujeme na uvařené rýži, přelité omáčkou z rajčat. |