Smažená kachna s kedlubnami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kachna s kedlubnami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30983 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule perlová |
6 g | Cukr moučkový |
1500 g | Kachna mražená |
600 g | Kedlubna |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 313,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Kedlubna, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule perlová, Kachna mražená, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kachna s kedlubnami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a kedlubny oloupeme a vykrájíme na velikost vlašských ořechů. |
2 | Kachnu osolíme, opepříme a poklademe slaninou. |
3 | Polovinu másla rozehřejeme a kachnu na něm osmažíme ze všech stran. |
4 | Poté přiklopíme poklicí a dusíme 25 minut. |
5 | Rozehřejeme zbytek másla a přidáme cibuli. |
6 | Kedlubny povaříme 5 minut ve vroucí vodě. |
7 | Poté přidáme k cibuli a osmahneme dozlatova, Posypeme cukrem a zaprášíme moukou. |
8 | Podlijeme vínem a vývarem. |
9 | Přimícháme nasekané bylinky a česnek. |
10 | Vaříme 20 minut. |
11 | Maso servírujeme s vařenou zeleninou, přelité omáčkou. |