Krém z eidamu a nivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z eidamu a nivy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30984 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
130 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 175,9mg |
Draslík | 171,1mg |
Vláknina | 93,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z eidamu a nivy postup přípravy receptu:
1 | Eidam i nivu nastrouháme, vejce uvaříme a hrubě nakrájíme, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, smetanu ušleháme dopevna. |
2 | V míse smícháme sýry, vejce, petrželovou nať, pažitku, špetku soli a přimícháme kysanou smetanu, do níž jsme vmíchali ušlehanou smetanu. |
Poznámka
Chuť krému změníme přimícháním jemně strouhaného křenu.