Salát z rýže a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rýže a jablek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30985 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
60 g | Celer - nať |
50 ml | Citronová šťáva |
140 g | Jablka |
100 g | Ořechy vlašské |
150 g | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
11% Sacharidy 41 g
22% Tuky 17 g
0% Sodík 4 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 192,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rýže a jablek postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme, vodu slijeme a necháme dobře okapat. |
2 | Jablka a celer pokrájíme na menší kousky a zalijeme citronovou šťávou. |
3 | Smícháme s rýží, přidáme nasekané ořechy a dobře promícháme. |
4 | Podáváme vychlazené. |