Jednoduchý recept

Žemle s míšeninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žemle s míšeninou 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 3099
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Citron
1 kávová lžička Kapary sterilované
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí plec
0,5 l Vývar zeleninový
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
10% Sacharidy 35 g
13% Tuky 10 g
39% Sodík 786 mg
39% Bílkoviny 22 g

Žemle s míšeninou postup přípravy receptu:

1

Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce.

2

Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přidáme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké.

3

Ze žemlí si odkrojíme špičku, vnitřek vydlabeme a potřeme máslem. Takto připravené žemle dáme upéct do trouby až budou zlatavé.

4

Ještě teplé žemle naplníme horkou míšeninou a ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí, kouskem kapie a plátkem citrónu.

Poznámka

Maso můžeme použít ze zbytku pečeně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept