Žemle s míšeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle s míšeninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3099 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citron |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí plec |
0,5 l | Vývar zeleninový |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 417,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Paprikové lusky čerstvé, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Telecí plec, Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žemle s míšeninou postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce. |
2 | Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přidáme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké. |
3 | Ze žemlí si odkrojíme špičku, vnitřek vydlabeme a potřeme máslem. Takto připravené žemle dáme upéct do trouby až budou zlatavé. |
4 | Ještě teplé žemle naplníme horkou míšeninou a ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí, kouskem kapie a plátkem citrónu. |
Poznámka
Maso můžeme použít ze zbytku pečeně.